Projektek

    

Eger Ostroma

Játékfilm

Egy nemesek által felnevelt, elárvult paraszt győzelemre vezet 2,000 Magyart az 1552-es történelmi Eger Ostroma alatt, annak ellenére, hogy az ellenség által bekerítve nem is lehetett volna esélye, végül pedig a 70,000 fős ellenséges sereg több mint felét elpusztítva megmenti Európát az Ottomán inváziótól.


Olvass tovább

Krampusz és Mikulás
Legendája

Könyv és Játékfilm

Miklós, aki egy líciai pap volt időszámításunk szerint 343-ban, egy Krampusz nevű, gyerekekre vadászó szatírt üldöz egészen Hádész alvilágának mélységeibe, és feláldozza saját életét, hogy gyermekek százainak lelkét megmentse … akik Mikulásként való feltámadásakor az ő kis manóivá válnak.


Olvass tovább

A Mester
Érintése

Rövidfilm

Egy idős házaspár figyeli ahogyan reményeik és álmaik utolsó maradéka is szertefoszlik, ahogyan mindenük elárvereződik az érzéketlen tömegnek és egy idős férfi átvesz egy ütött-kopott hegedűt az árverésvezetőtől. Ahogy elkezd játszani, a gyönyörű tiszta dallamok megnyugtatják a lelküket… és a Mester végzi a Munkáját.


Olvass tovább

Összes projekt megtekintése

MAGUNKRÓL

Az Egri Csillagok Film Alapítvány 2016-ban jött létre azzal az elhatározással, hogy megosszuk a világgal Eger Ostromának 1552-es, klasszikus történetét. Az Alapítvány eredete igazából 2013-ra tehető, amikor is a Gárdonyi Géza által jegyzett klasszikus magyar regényre – az Egri Csillagokra – és az Eger Város által biztosított történelmi dokumentumokra alapozva megszületett az Egri Csillagok című film forgatókönyvének első vázlata.

A Film Alapítvány jelenleg több projektet is támogat az Egri Csillagok játékfilm projektje mellett, beleértve játékfilmeket, televíziónak és új média platformoknak szánt epizódszerű tartalmakat, valamint rövidfilmeket. Az Alapítvány reményei szerint az újabb generációk megtanulják majd értékelni a művészeteket és pozitív módon, felemelő történetek elmesélésével is hozzájárulnak majd a nemzetközi közösség épüléséhez.

Az Alapítvány alapvető törekvése, hogy olyan kreatív tartalmat vigyen a nemzetközi piacra, amely szórakoztató, intelligensen megalkotott és művészien van prezentálva. Az Alapítvány célja, hogy pozitív változást hozzon a kultúrába és a világba, amelyben élünk, azzal, hogy segíti a legmagasabb minőségű, lenyűgöző és inspiráló tartalmak fejlesztését, létrehozását és forgalmazását a hazai és nemzetközi piacokon.

Az Alapítvány tartalmakra vonatkozó elképzelése nemcsak minőségbeli, hanem széleskörű is: játékfilmeket, rövidfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziónak és új média platformoknak szánt epizódszerű tartalmakat felkaroló projektek, csakúgy, mint regényeket, beszámolókat, blogokat, képregényeket és novellákat felölelő, sokféle irodalmi projekt létrehozása és támogatása. Ugyan már számos projekt fejlesztés alatt áll és sok befogadott ötlet vár még kidolgozásra, az Alapítvány továbbra is meg fog vizsgálni más projekteket is, ezáltal kíván fenntartani egy olyan palettát támogatott projektekből, amely megfelelő lehetőségeket biztosít a filmkészítőknek a professzionális kidolgozásra.

Látogasson el a Projektek oldalunkra több információért az egyes projektekhez kapcsolódóan.